- - - - - -

Kérjük ajánlja fel adója 1%-át!

Adószám: 18814509-1-15

Facebook oldalunk

Statisztika

Látogatók
6
Cikkek
90
Cikkmegtekintések találatai
72742

Elérhetőségeink

E-mail: atanulasuniojaert@gmail.com
Weboldal: www.tanulasunio.hu

Keresés

A+ R A-

Cikk rólunk

„Fillérekből” ajándékoznak

FOTÓ: PALICZ ISTVÁN

Önkéntes segítőinek külön köszönetet mondott keddi programján az alapítvány vezetősége

A világhálón keresztül is igyekeznek megszólítani, oktatni, jóra nevelni a fiatalokat.

 

NYÍREGYHÁZA. „Nem elég jóra vágyni: a jót akarni kell! És nem elég akarni: de tenni, tenni kell!” Ennek a Váci Mihály-idézetnek a szellemében tartotta meg az esély­egyenlőségre és felemelkedésre fókuszáló találkozóját kedden délután Nyíregyházán A „A Tanulás Uniójáért” Közhasznú Alapítvány, amelynek kuratóriumi elnöke, Tomcsik Eleonóra Anna emlékeztetett: sokrétű tevékenységükben (kapcsolatápolás a magyarországi kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal, a társadalmi esélyegyenlőség elősegítése, gyermek- és ifjúságvédelem, nemzeti identitás erősítése, kulturális örökség megóvása, környezettudatos életmódra ösztönzés) kiemelt szerepet kap a nevelés, az oktatás, a képességfejlesztés és az ismeretterjesztés.

„Összefogtunk az esélyegyenlőségért határon innen és túl.”

TOMCSIK ELEONÓRA ANNA

Környezettudatosan

 

– Az elmúlt években Kárpátalján mesemondó versenyt és meseszökőkút-avatást tartottunk, itthon „évfordulós” költőinkre, íróinkra emlékez(tet)tünk. Az „Együttes erővel a hátrányok leküzdéséért” projektben fotókiállítást szerveztünk, ahol a hátrányos helyzetű gyermekek környezettudatosságot hirdető alkotásait mutattuk be. A határon túli partnereinkkel együttműködve, huszártalálkozóval egybekötött, Árpád-kori megemlékezést tartottunk Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban, majd megyei körúton vettünk részt – mesélte az elnök.

A világhálón (is) üzennek

Hozzátette: „a civil szervezet a világhálón keresztül is igyekszik megszólítani a fiatalokat, teszi mindezt a rendezvényeiről beszámoló fotókkal, cikkekkel, zenés videókkal az értékközvetítés, ismeretterjesztés, szemléletformálás jegyében.

A környezettudatos nevelésről szóló videósorozatunk kifejezetten az állami

gondozott gyerekek számára készült. Összefogtunk az esélyegyenlőségért határon innen és túl: tehetséges, de hátrányos helyzetű, állami gondozott, illetve onnan kikerült fiataloknak nyújtottunk lehetőséget a tehetségük megcsillogtatására. Nemzetösszetartó erejét hangsúlyozva, a Szent Korona hiteles másolatát koronaőrök kíséretében vittük el nemzeti kegyhelyünkre, Máriapócsra, az eseményen kárpátaljai magyarok is részt vettek.

– Egyre szélesebb körben ismerik meg és el a munkánkat, bekerültünk a Civil értékteremtés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című kiadványba is! – büszkélkedett Tomcsik Eleonóra Anna.  KM

FOTÓ: PALICZ ISTVÁN

                                          Ne szemetelj, takaríts!

A környezettudatos nevelés, az egészséges életmód, az élettér tisztán tartása és a szelektív hulladékgyűjtés iránt egyre nagyobb az érdeklődés a hátrányos helyzetű, állami gondozott gyerekek körében is – hangzott el a rendezvényen. Az újrahasznosítható anyagokból a kreatív fiatalok „fillérekből” tudnak ajándékot készíteni maguk és mások számára, és a maguk készítette tárgyak önbizalmat is adnak nekik. Minderről hamarosan újabb, környezettudatos nevelést népszerűsítő kisfilmekben is beszámol majd A „A Tanulás Uniójáért” Közhasznú Alapítvány lelkes önkéntesekkel is büszkélkedő csapata.

Forrás: https://www.kelet.hu/oktatas/2019/03/19/fillerekbol-ajandekoznak.kelet

Tomcsik Eleonóra Anna


"A Tanulás Uniójáért"
Közhasznú Alapítvány kuratórium elnöke.